Bästa Elgrillen 2022 – Tre ledande modeller i stort test

En elgrill är ett utmärkt val för dig som älskar smaken och känslan av grillat, men som inte vill eller ha möjlighet att grilla med eld. Vissa inbitna grillfantaster envisas fortfarande med att kolgrill ger bäst smak, men det är omdebatterat. Faktum är att dagens elgrillar uppnår ett resultat som är allt mer identiskt i jämförelse med traditionella grillar. Dock gäller det att välja rätt! I denna guide går vi igenom vad du bör tänka på samt recenserar de mest populära modellerna.

OBH Nordica OptiGrill GO702D Elgrill

OBH Nordica OptiGrill GO702D

Perfekt grillresultat varje gång

 • Effekt: 2000 watt
 • Grillyta: 20 x 30 centimeter
 • Material: Stål

OBH Nordica OptiGrill GO702D är en nätt och smart bordsgrill med en stilren design. Grillen har en rad funktioner som kommer hjälpa dig i köket. OBH Nordica OptiGrill GO702D har bland annat både automatiska och manuella tillagningsprogram samt automatiska sensorer för temperatur och tid. Vilket gör att den passar flera olika råvaror.

Automatiska tillagningsprogram

OBH Nordica OptiGrill GO702D har hela sex automatiska program som passar bland annat fågel, panini, fisk, hamburgare, kyckling samt nötkött. Grillen har ett manuellt läge som passar för frukt och grönsaker. OBH Nordica OptiGrill GO702D har inbyggda sensorer som känner av tjockleken på det du lagt på grillen och anpassar grilltiden efter det.

På OBH Nordica OptiGrill GO702D finns det en indikatorlampa som hjälper dig att hålla koll på din matlagning. Indikatorlampan har 3 färger; blå/grön som visas i början av matlagningen, orange när maten är rare samt röd när maten är well done. OBH Nordica OptiGrill GO702D har gjort det enkelt att grilla bra och god mat.

Snabb och enkel rengöring

OBH Nordica OptiGrill GO702D har löstagbara grillplattor i aluminium med non stick-beläggning. Låt grillen svalna och ta sedan enkelt bort plattorna för rengöring i diskmaskin. Grillplattorna på OBH Nordica OptiGrill GO702D är något lutade så fett automatiskt kan rinna av. Vilket kan vara både en för-och nackdel beroende på hur mycket fett du föredrar att grilla med.

OBH Nordica OptiGrill GO702D är, jämfört med de två andra produkterna i artikeln, i mitten prismässigt. Den har fler funktioner och är mer avancerad än Champion Paninigrill Pro CHPG300 och kan därför inte hålla samma låga pris. Jämför du istället med Weber Q1400 är grillarna mer lika när det kommer till funktioner.

 • Automatiska tillagningsprogram
 • Löstagbara grillplattor för enkel rengöring
 • Lutande grillplattor där fettet rinner av automatiskt
Weber Q1400 Elgrill

Weber Q1400

Grillupplevelse av högsta kvalitet

 • Effekt: 2200 watt
 • Grillyta: 43 x 32 centimeter
 • Material: Aluminium

Weber Q1400 är en stabil grill som väger cirka 12,8 kilo med ordentliga handtag och lock. Grillen håller hög standard och har en rad funktioner som gör matlagningen enklare. Bland annat så har elgrillen gjutjärnsgaller som ger en bra yta på det du grillar och har en lång hållbarhet. För enkel rengöring har grillen löstagbar droppanna.

Investera i ett stativ

Weber Q1400 är, jämfört med de två andra produkterna i artikeln, en lite större bordsgrill med en grillyta på 43 x 32 centimeter. Vilket kan vara både en för – och nackdel beroende på hur du bor och var du tänkt ha grillen. Genom att ha en större grill yta är Weber Q1400 passande för kyckling, kött och fisk.

Weber Q1400 fungerar lika bra att ha på balkongen eller uteplatsen som inomhus. Vill du ha grillen utomhus finns det stativ att köpa till den vilket kan vara att föredra om du ska ha den på exempelvis balkongen. Weber Q1400 är en grill som passar bra för nästan alla tillfällen och råvaror.

Gjutjärnsgaller ger fler möjligheter

Weber Q1400 är utrustad med ett grillgaller gjort av porslinsemaljerat gjutjärn som är tvådelat. Eftersom gallret är tvådelat kan du enkelt ta bort ena delen och istället sätta in exempelvis en stekplatta. På så sätt anpassar du grillen till fler råvaror. Weber Q1400 öppnar upp en hel rad nya möjligheter för matlagningen med sitt gjutjärnsgaller.

Weber Q1400 har gjort rengöringen enklare genom att ha löstagbar droppanna. Här kan du enkelt ta lös pannan och diska den för sig. Även om vissa delar på grillen kan vara lite svåråtkomliga för rengöring, exempelvis bakom värmeslingorna. Så har Weber Q1400 gjort ett bra jobb med att underlätta rengöringen så bra som de kunnat.

 • Gjutjärnsgaller med lång livslängd
 • Löstagbar droppanna ger enkel rengöring
 • Lång uppvärmingstid
Champion Paninigrill Pro CHPG300 Elgrill

Champion Paninigrill Pro CHPG300

Fokus på funktion och kvalitet

 • Effekt: 2000 watt
 • Grillyta: 29 x 23 centimeter
 • Material: aluminium, stål

Champion Paninigrill Pro CHPG300 är en liten och smidig bordsgrill som passar bra till panini, kött och kyckling. Av elgrillarna i den här artikeln är Champion Paninigrill Pro CHPG300 den grillen med lägst pris på marknaden idag. Vilket gör att skillnaderna i egenskaper är större här om man jämför alla tre produkterna med varandra.

Flexibla gångjärn

Champion Paninigrill Pro CHPG300 är utrustad med flexibla gångjärn som automatiskt anpassar sig efter höjden på det du vill grilla, paninin eller köttbiten. Champion Paninigrill Pro CHPG300 har även möjligheten till att kunna öppnas till 180 grader vilket ger en ännu större grillyta. Här kan du då använda grillen både som en grill eller som ett stekbord.

Champion Paninigrill Pro CHPG300 passar bra för de flesta råvarorna men i och med sina flexibla gångjärn passar den extra bra för stora smörgåsar, kyckling eller kött. Champion Paninigrill Pro CHPG300 är en bra grill om ni planerat att vara många eftersom grillytan enkelt kan fördubblas och du får plats med mer mat på grillen samtidigt.

Enkel rengöring

Champion Paninigrill Pro CHPG300 har stora grillplattor med non – stick beläggning som gör det enkelt att rengöra grillen. Det faktum att du kan öppna Champion Paninigrill Pro CHPG300 till hela 180 grader underlättar även det rengöringen. Allt du behöver göra är att torka av grillplattorna noga, tömma behållaren för fett och smulor och sen är grillen redo att användas igen.

Värmefördelningen på Champion Paninigrill Pro CHPG300 är jämn och grillen har en hög watt på hela 2000 watt. För att hjälpa med matlagningen har Champion Paninigrill Pro CHPG300 valt att installera en inbyggd termostat i grillen. Termostaten hjälper dig att ha koll på att din matlagning blir precis som du tänkt dig.

 • Går att öppna till 180 grader och kan därför göras till ett stort stekbord
 • Indikatorlampor som visar när grillen är redo att användas
 • Grillplattorna är inte löstagbara

Köpguide – Välj rätt Elgrill

När det kommer till att välja en ny grill finns det en hel del egenskaper att överväga innan du beslutar dig för ett köp. Idag finns det en grill för alla tillfällen på marknaden.Vi har tagit upp några frågor vi anser att du bör ställa dig själv innan du köper en elgrill samt några egenskaper vi anser viktiga hos en grill.

Vi har här nedan tagit upp frågor vi anser att du behöver fundera ut svar på innan du kan hitta en grill som är rätt för just dig och din situation. Genom att svara på dessa frågor tror vi att du kan komma fram till vilka egenskaper din grill behöver ha för att underlätta matlagningen för dig.

Regler och förvaring av elgrill

En viktig fråga att ställa sig är; Vilka regler har min bostadsförening kring elgrillar? Det är viktigt att ha koll på reglerna om du tänkt placera grillen på exempelvis innergården eller balkongen. Båda dessa ställen styrs av reglerna uppsatta av bostadsföreningen därför bör du först kolla om det är inom regelverket att placera grillen där. Normalt brukar elgrill vara tillåtet, men inte gasol eller kolgrillar.

En annan fråga som behöver svar är var någonstans grillen ska förvaras. Innan du köper den största elgrillen på marknaden kan det vara bra att fundera på förvaringen. Vill du inte ha grillen framme jämt kan det vara en god idé att mäta ut köksskåp eller förråd innan du köper en grill.

Råvaror och grillyta

Att fundera ut vilka råvaror du oftast kommer ha på grillen är också bra att veta innan du gör ett köp. Vill du endast grilla panini behöver du kanske inte den mest avancerade elgrillen på marknaden. Men vill du istället kunna grilla både fisk, kyckling och kött behöver du en grill med lite mer egenskaper.

Hur stor grillyta du vill ha på din grill spelar också en stor roll i köpbeslutet. Har du en stor familj eller vet med dig att du kommer bjuda över många vänner under grillkvällarna är en grill med stor grillyta att föredra. Genom att tänka igenom svaren på dessa frågor blir ditt köpbeslut förhoppningsvis enklare.

Egenskaper att leta efter hos en elgrill

 • Snabb och smidig rengöring
 • Hållbarhet
 • Bra kvalitet
 • Inbyggd termostat
 • Lång strömkabel

Källor

Bootstrap