Vilket Webbhotell är Bäst? – Vi Jämför Populära Webbhotell

Oavsett om det gäller ett företag, en förening eller bara en tidsenlig privatperson så är en egen hemsida och mailadress allt mer relevant i dagens internetsamhälle. Men få saker är så förvirrande som att hitta rätt webbhotell för den oerfarne. Dessutom så kryllar marknaden tyvärr av ett stort antal bondfångare och oseriösa aktörer. Låt oss reda ut vad du bör leta efter samt rangordna några av Sveriges bästa webbhotell.

Miss Hosting Webbhotell

Miss Hosting

Det högst rankade webbhotellet enligt Trustpilots recensioner – Mest hjälpsamma kundservice

 • Dedikerat supportteam tillgängligt 24/7
 • Varje natt körs en backup på servicemiljön
 • Övervakning av tjänster dygnet runt
 • 45 dagars öppet köp på ditt webbhotell

Miss Hosting är ett webbhotell som ägs av Miss Group. Webbhotellet använder sig av Molnet för att lagra sin information. På så sätt är Miss Hostings alla hemsidor, inklusive din egen, under konstant underhåll. Utan att du själv behöver göra något. Webbhotellet ser till att alltid vara uppdaterade om de senaste programvarorna för din säkerhet.

Värt pengarna

Miss Hosting har lyckats vara ett av de absolut billigaste webbhotellen utan att tumma på säkerheten. Förutom att själv skanna efter virus eller trasiga filer, så är deras kundservice alltid lyhörd för konstruktiv kritik från sina kunder. Du har bland annat möjlighet att automatisera säkerhetsuppdatering eller utföra en säkerhetsundersökning av din hemsida.

Miss Hosting erbjuder en enorm valfrihet. Du kan välja mellan tre olika prisklasser när du först blir kund, beroende på dina egna behov. Dessa paket går alltid att utforma själv i viss mån, var inte rädd för att höra av dig om din hemsida kräver något mer skräddarsytt än vad som erbjuds.

Prisklasser och tillägg

Om du använder dig av Miss Hosting för att husera din hemsida kan du alltid hitta precis vad du behöver samt välja bort funktioner som du tycker är överflödiga. Välj mellan Basic, Professional och Ultimate. Just nu har Miss Hostings olika kundpaket inte bara en mängd nya funktioner, utan även 85% rabatt på priset.

Med Miss Hosting får du hjälp och stöd att bygga din egen hemsida. Det mest avancerade paket erbjuder bland annat ett verktyg för SEO, extra minne och ett obegränsat antal hemsidor. Även det billigaste alternativet kommer med en gratis Sitebuilder. Du kan själv välja att lägga till en VPN, vilket starkt rekommenderas.

 • Billigt och prisvärt
 • Erbjuder SiteLock, en programvara som skannar din hemsida för skadliga program
 • Kunder skulle gärna ha andra alternativ än Souncloud för att ladda upp ljudfiler
EgenSajt Webbhotell

EgenSajt

Ett unikt webbhotell utan färdiga kundpaket – designa ditt helt själv

 • Apache 2.4 över flera servrar
 • Individanpassade priser
 • Ändra inställningar fritt, plocka bort och lägg till funktioner när du behöver
 • Modsecurity mot cyberattacker

EgenSajt är utan tvekan en unik produkt på marknaden. Istället för att välja färdiga paket anpassade efter kunders tänkta behov, så kan du själv mixa och matcha precis vad du behöver för funktioner till just ditt projekt. EgenSajt har även gjort det smidigt att din hemsida till dem från ditt gamla webbhotell.

Full kontroll

Du behöver inte vara expert för att skapa en egen domän hos EgenSajt. Tvärtom. Tack vara den avancerade, men intuitiva, kontrollpanelen är det lätt att hitta rätt funktioner när du bygger din hemsida. Istället för ett fast månadspris kan du när som helst ändra prestandan på din sajt, och betalar då därefter

Du har alltid tillgång till utvecklarverktyg så som FTP, SSH, GIT och WP-cli. Vare sig du laddar upp eller laddar hem filer kan du övervaka hur fort laddningen kommer gå, samt ta reda på vilka orsaker som kan ligga bakom att det går för långsamt. EgenSajt är krypterat med TLS-certifikat från Let’s Encrypt. Du kan själv stänga av och på Modsecurity.

Obegränsade hemsidor

Tack vare EgenSajt kan du husera flera hemsidor genom samma webbhotell. På så sätt kan du enkelt styra dem genom samma kontrollpanel. Om du har flera hemsidor eller e-postadresser genom EgenSajt har du möjlighet att individanpassa varenda en av dem, vad gäller hur enkla de ska vara att underhålla eller vilken säkerhetsnivå du kräver.

Förutom sina fantastiska funktioner för webbhotell så erbjuder EgenSajt även e-post. Det är praktiskt att kunna ha allt på samma ställe, speciellt om du har många kunder eller följare som behöver kontakta dig. Då kan du ha olika adresser för olika ändamål. EgenSajt har effektiva filter för virus och skräppost för sin webmail.

 • Lågt pris
 • Rörig hemsida
ONE.com Webbhotell

ONE.com

Bygg en hemsida helt utan krångel för just dina behov

 • Gratis domän första året
 • Kostnadsfritt SSL-certifikat.
 • Tillgång till Google Ads
 • Webbstatistik

ONE.com är ett webbhotell med driftiga utvecklare bakom sig. Hemsidan är snygg och lättmanövrerad. Webbhotellets erbjudanden kan lätt anpassas beroende på hur avancerat stöd användaren kräver. Vare sig du kräver nybörjarpaketet eller om satsar på det dyraste, ”Guru”, så ingår det dygnet runt-support och gratis SSL-certifikat.

En ovanlig lyhördhet

Kundrecensioner av one.com är till största andel positiva. De negativa recensioner rörde funktioner, priser och förändringar. Andra beskriver ett webbhotell så smidigt att använder oftast inte ens tänker på det, utan koncentrerar sig på sin hemsida. Det som höjer betyget ännu mer är företagets förmåga att erkänna sina misstag, och på så sätt utvecklas i takt med kundernas feedback.

Om du ännu inte är säker på om one.com är rätt webbhotell för dig, så är du välkommen att testa det. One.com erbjuder nämligen en 14 dagars prövoperiod helt utan kostnad. På deras hemsida kan du hitta det så kallade Hemsideprogrammet, där du kan designa din egen framtida hemsida och lära dig alla funktioner.

Hjälp med företaget

Om du väljer one.com som ditt webbhotell ingår flera intressanta bonusar. Till att börja med får du information genom webbhotellets funktion för webbstatistik. Webbstatistik är en del av alla paket som one.com erbjuder. Du kan både ta reda på antal besökare och hur de har använt din sajt. Den kunskapen sedan vara till hjälp när du utformar din hemsida.

Om du, genom att titta på webbstatistiken, märker att din hemsida inte når ut som du vill har one.com en lösning även här. Webbhotellet har valt att samarbeta med Google Ads, och alla nyregistrerade kunder får en månad gratis. Google Ads har flera funktioner som hjälper dig att hamna högst upp i sökmotorerna och få högre trafik till din sida.

 • Hemsidan är mycket pedagogisk. One.com har utformat paket anpassade för olika projekt.
 • Kommunikation behöver förbättras. Företaget gör ibland uppdateringar och prisändringar utan att tydligt tala om det för kunder.

Köpguide – Välj rätt webbhotell

Ett bra webbhotell ska vara flexibelt eftersom det finns en mängd syften med att skapa en hemsida. Kunden ska kunna utveckla sin hemsida i en ny riktning, som kan kräva att utöka lagringsutrymmet, utan att för den sakens skull behöva byta leverantör av webbhotellet. Sedermera är det viktigt att ha en tjänst för kundservice bestående av pålästa, hjälpsamma medarbetare.

Något som tål att tas upp igen är lagringsutrymmet. Text tar nämligen betydligt mindre plats än till exempel ljud eller filmer. Som kund bör du vara medveten om syftet med din hemsida. Driver du ett företag? Då är det viktigt att hemsidan klarar av hög trafik och utför snabba transaktioner. En icke-vinstdrivande sajt med främst text behöver dock inte vara lika avancerad.

Ett webbhotell att lita på

Med datorer och nätverk kan det ibland ske så kallade driftstopp. Det innebär att webbhotellets server inte är aktiv, och därmed inte heller din hemsida. Beroende på vad du använder din hemsida till kan det vara alltifrån en liten oläglighet till en total katastrof. Du kan därför ta reda på webbhotellets upptid.

Upptid är vad det kallas då servern är i drift. Ingen server är förstås det hela tiden, men du kan ändå minimera risken för plötsliga driftstopp. Välj ett webbhotell som har så hög upptid som möjligt. Webbhotellet bör alltid ha reservplaner ifall servern inte skulle komma igång. Inte minst ha en kundservice att höra av sig till om något liknande skulle hända.

Kontakt – både med dina kunder och ditt webbhotell

Tidigare nämnda kundsupport från webbhotellets sida är a och o för att du ska kunna fokusera på syftet med din hemsida, inte underhållet av den. Även om du i många fall kan komma undan med mejl- eller chattkontakt, är det ett gott tecken om webbhotellet har ett telefonnummer du kan höra av dig till vid eventuella tekniska svårigheter.

Ovanstående gäller också åt andra hållet, med dina egna kunder. För att ditt företag ska göra ett professionellt intryck gäller det att kunderna enkelt kan kontakta dig. Om du driver företag, se då till att välja ett webbhotell där du kan ha flera olika e-postadresser och hemsidor för att lättare sortera bland dina kunders frågor och behov.

Att tänka på när du väljer webbhotell

 • Programvara. Webbhotellet ska kunna hantera programmet du tillverkar din hemsida i.
 • Kundkontakt.
 • Pris. Fråga dig själv vad som ingår, och om du behöver köpa tilläggsfunktioner.
 • Säkerhet.
 • Kontrollpanel.
 • Utrymme och hastighet.

Källor

Bootstrap