Massagepistol Bäst i test – 3 modeller recenserade

Padel, golf, innebandy och friluftsliv – vi svenskar blir alltmer fysiskt aktiva. Men dessvärre ställer detta också högre krav på återhämtning och rehabilitering. Ett utmärkt verktyg för detta är massagepistolen, som tidigare främst används av fysioterapeuter och tränare. Idag skaffar allt fler privata motionärer en massagepistol, både för återhämtning men även ren massage. På marknaden finns ett brett utbud och vi går här igenom några av guldkornen.

Flowlife Flowgun Go 2.0 Massagepistol

Flowlife Flowgun Go 2.0

En självklar avkoppling för maximal njutning – en massagepistol som främjar välmående och ger dig som kund goda hälsoeffekter

 • Hastighet: 2000-3200 slag/minut
 • Batteritid: 4 timmar
 • Munstycken: 6 st
 • Vikt: 790 gram
 • Slaglängd: 10 mm

Flowlife är ett svenskt varumärke som skapar produkter gjorda för att ge goda hälsoeffekter. Deras fokus ligger på massage- och träningsprodukter med en tydlig vision av att göra återhämtning i kombination med träning så tillgängligt som möjligt. När du tränat ett intensivt pass är det bra för musklerna att få vila en stund och koppla av.

Helt klart ett allt-i-allo tänk som ger dig som kund de bästa förutsättningarna för ett hälsosamt liv. Med Flowlife Flowgun Go får du som kund helt klart en av marknadens mest prisvärda massagepistol. Den stimulerar bindväven, ökar blodcirkulationen och frigör dina triggerpunkter. Dessutom har den en ergonomisk design som gör den lätt och smidig att använda utan risk för komplikationer.

Det bästa med Flowgun Go är att den ger upp till 3200 slag per minut vilket gör den till en kraftfull och stimulerande massagepistol. Den har hela 5 vibrationsnivåer och är flexibel att använda. Det går enkelt att byta ut munstycken. När du köper den följer det med 6 stycken munstycken vilket innebär att du kan anpassa behandlingen efter dina särskilda behov.

Populär testvinnare

Med Flowlife Flowgun Go kan du enkelt ge dig själv en högkvalitativ självbehandling. Du kan bära med dig produkten till gymmet, hotellet och hemmet. Var du än befinner dig kan du använda Flowlife Flowgun Go vid stela nackar och leder. Genom att mjuka upp kroppen ger du muskler rätt sorts återkoppling och förbereder dig för nästa träningspass. På så sätt minskar du även risken för smärta.

Genom att regelbundet använda Flowlife Flowgun Go kan du njuta av träningen utan att oroa dig över att skada kroppen. Med sina olika massagehuvuden och trycksensorer med ljusindikator får du en indikation på hur hårt du trycker. Du kan enkelt anpassa behandlingen efter dina specifika behov. Flexibiliteten i detta är vad som utmärker produkten allra mest. Den är enkel att använda och kräver ingen större ansträngning.

 • Prisvärd
 • 2 års garanti
 • Liten och lätt
 • Inte lika kraftfull eller snabb som tyngre modeller
Flowlife Flowgun PRO 2.0 Massagepistol

Flowlife Flowgun PRO 2.0

 • Hastighet: 1400-3200 slag/minut
 • Batteritid: 5 timmar
 • Vikt: 970 gram
 • Slaglängd: 10 mm

Flowlife Flowgun är helt klart en av marknadens mest kraftfulla massagepistoler. Den är särskilt skapad för att ta bort spänningar och lösgöra tryck i muskler och leder. När du använder massagepistolen kommer du att märka en skillnad redan efter ett par omgångar. Däremot behöver du vara försiktig vid användning och läsa instruktioner så att du inte trycker för hårt till en början.

Självklart premiumval

När du köper massagepistolen får du 6 stycken munstycken med på köpet samt en väska. Den ger ifrån sig 3200 slag per minut vilket gör att den enkelt och smidigt stimulerar bindväv. Dessutom ökar den blodcirkulationen och frigör på så sätt dina olika triggerpunker. För dig som aldrig använt en massagepistol förut är detta en perfekt produkt att starta med.

Du får en likvärdig behandling som om du går till en riktig massör. Genom sina tystgående 3200 slag per minut får du i allra högsta grad samma kvalitet och härliga upplevelse men till en mindre kostnad. Den är mån om att ge dig det resultat du behöver för att kunna prestera bättre både när du tränar men även i vardagen.

Laddning och vibration

Den har dessutom 5 olika vibrationsnivåer som du kan växla mellan. På så sätt kan du anpassa pistolen utefter dina behov och önskemål. När den masserar muskler ökar kroppens återhämtning vilket gör att du snabbare kan komma tillbaka till träningen igen. Flowlife Flowgun har en rörlig arm där du enkelt fäster munstycket. Därefter åker munstycket fram och tillbaka i hög hastighet.

Vibrationerna ger stötvågor som tränger ner djupt i bindväven och ger dig en härlig avkoppling. Flowlife Flowgun har dessutom en batteritid på hela 6 timmar. Det gör att du kan njuta av produkten länge och väl utan att oroa dig för att batteriet ska ta slut. Den har även 5 olika vibrationsnivåer vilket gör den till en flexibel och användbar massagepistol.

 • Kraftfull motor på 252 W
 • Masserar både snabbt och långsamt
 • Relativt stor och tung
Hyperice Hypervolt GO Massagepistol

Hyperice Hypervolt GO

 • Batteritid: 2,5 timmar
 • Vikt: 700 gram
 • Storlek: 18 cm (H) x 14 cm (B)

Hypervolt GO har länge imponerat på marknaden med sin otroliga kraftfullhet. Förvånansvärt nog är den även väldigt tyst under användning. Det gör att du kan njuta länge och väl utan att störas av eventuella ljud och distraktioner. Storleksmässigt så ligger Hypervolt GO på 18 cm höjd x 14 cm bredd. Den är lätt i vikt och ligger på 0,7 kg.

Det gör den till en perfekt resekompis

Oavsett om du tränar borta, är i väg på affärsresor eller på semester kan du enkelt packa med dig Hyperice Hypervolt GO resväskan. Den har en Patenterad QuietGlide™ -teknologi och kommer med 3 hastighetsinställningar. Det kanske är något mindre varierat än övriga produkter på marknaden men oftast behövs inte mer än några få ändringar i hastigheten för att få ett önskvärt resultat.

Hyperice Hypervolt GO är en välkänd produkt som är populär hos både elitidrottare och massörer. Det bästa med produkten är att den snabbt och enkelt frigör spänningar, lindrar träningsvärk och ökar blodcirkulationen. Den ger dig en komplett massage och med sina tre olika nivåer på hastighet kan du få precis den rätta sortens avkoppling som din kropp behöver. Den påskyndar uppvärmning och återhämtning.

Med ett knapptryck startar du igång den

Därefter kan du enkelt använda och justera de tre olika hastigheterna. Det behöver inte vara krångligt för att ha det njutningsbart! Tvärtom är den här produkten en trogen vän att ha med sig var du än befinner dig. Det kan vara bra att veta att den är TSA-godkänd som handbagage. Du kan själv välja hur intensiv massage du vill ha.

Massagepistolen Hypervolt Go använder sig av vibrationsmassagen som kallas för Percussion Therapy. Det innebär att den har ett hastighetsreglage med tre steg. Med sin patenterade teknologi Quiet Glide och även teknologin Pressure Sensor ger dig den en utmärkt kombination av kraft, prestation samt variation. Du kan även byta ut de medföljande 2 massagehuvudena för att få massage på olika delar av kroppen.

 • Tyst
 • 12 månaders garanti
 • Låg vikt
 • Endast två olika munstycken medföljer

Köpguide – Välj rätt massagepistol

Det kan vara svårt att veta vilken massagepistol som du ska välja. Det finns olika faktorer du behöver väga in när du ska göra ditt val. Det första du ska tänka på är användningsområdet. När och hur ofta har du tänkt använda massagepistolen. Vi har kollat på faktorer som batteritid, ljudnivå och massagenivåer. Vi har även kollat på om det går att byta ut munstycken och variera funktioner.

Det dyker hela tiden upp nya massagepistoler på marknaden vilket gör det ännu svårare att veta vilken som är bäst. Den senaste trenden är massagepistoler med Bluetooth-uppkoppling som gör det möjligt att använda appar för att analysera träningsdata. Bland dessa finner du exempelvis Hyperice. Däremot behöver du inte vara uppkopplad till internet för att kunna njuta av en härlig massage. Det beror helt enkelt på vad du är ute efter.

Batteritid för massagepistol

Det första som kan vara värt att kolla upp är vilken batteritid produkten har. Även om du inte tänkt använda pistolen särskilt länge kan det vara bra att veta att batteriet håller tiden ut. Du ska kunna vara avslappnad och lugn när du ger dig själv en massage. Därför är det viktigt att investera i en massagepistol med lång batteritid som håller över tid.

Det vanliga är att massagepistoler har en batteritid på ungefär mellan 3-6 timmar. Det räcker för att du ska få ut det mesta möjliga av din massagestund. Vissa föredrar däremot att ha ännu längre batteritid vilket kan vara bra om du är ute och reser mycket och inte har tid att ladda om massagepistolen mellan varven. Då kan det vara värt att lägga några extra hundralappar.

Massagenivåer

Ska du köpa dig en gedigen och bra massagepistol ska du köpa en som har flera olika inställningar. På så sätt är du garanterad en flexibel och funktionär massagepistol. De allra bästa kommer med flera inställningar för olika frekvenser och hastigheter. De klarar dessutom av att hantera många slag per minut. Du kan enkelt tröttna på att använda en massagepistol med endast en eller två funktioner.

För att du ska få ut det mesta möjliga av just din massagepistol ska du helt klart se till att investera i en som du kan använda länge och som har olika funktioner. På så sätt kan du enkelt variera användningsområden och använda din massagepistol på de ställen på kroppen där du har som allra mest ont. Se även till att du har ett bekvämt underlag, som exempelvis en säng, yogamatta eller massagebädd att ligga på under massagen.

Att tänka på när du väljer massagepistol

 • Var ska du använda den? – Ska du ta med din massagepistol till gymmet eller träningen så är portabilitet, det vill säga vikt och storlek, viktigt att tänka på.
 • Batteritid – Om du har tänkt att använda din massagepistol under långa stunder så är detta viktigt. Tänk på att vissa modeller tar även lång tid att ladda mellan användningar.
 • Hastighet – Den maximala hastigheten brukar mätas i antingen slag per minut eller rpm (båda dessa är samma sak). Vissa massagepistoler har en mängd olika hastigheter och mönster, medan vissa är lite enklare.
 • Tillbehör – Ett runt munstycke medföljer normalt alltid vid köpet. Det finns dock situationer då du med fördel kan använda andra typer av munstycken. Hur många olika som ingår varierar från modell till modell. Du kan även köpa extra munstycken separat från tex. Hypervolt.
Bootstrap